Rosendahl-ure


{{amount}}


 

Arne Jacobsen

(Rosendahl Arne Jacobesen) 

 

PICTO
(Rosendahl PICTO ur) 

 

MUW 

(Rosendahl Watches MUW ur) 

 

WATCH I &
WATCH II

11. feb. 1902 - 24. marts 1971

  Steen Georg Christensen & Erling Andersen  

Kasper Salto & Rikke Salto

 

(Rosendahl Watch I)

Flemming Bo Hansen
 
     
Arne Jacobsen er en meget kendt dansk designer.  Arne Jacobsen er uddannet på Kunstakademiets arkitektskole i København. Her var han selv, i en lang periode, også professor i bygningskunst. Arne Jacobsen satte præg på arkitektur og design, i Danmark men også internationelt, i mere end 50 år. Hans filosofi i alle hans koncepter var at skabe total-koncepter. Alt skulle være gennemdesignet. Der skulle være en rød tråd og der blev ikke gået på kompromis med kvaliteten. Han design skulle være unikt.

Her på Rosendahl 
hjemmesiden sælger vi Arne Jacobsens gennemdesignede ure. Kollektionen er skabt efter Arne Jacobsens originale streger fra vægurene. Vægurene er altså Arne Jacobsens grund ide.
Kollektionen er udgivet i Rosendahl Bordure, Rosendahl Vægure og Rosendahl Armbåndsure fra Arne Jacobsen i 3 grund serier: Roman, Bankers & City Hall.

Se alle Arne Jacobsen Rosendahl urene her
 

I 1984 begik to danske designere, Steen Georg Christensen og Erling Andersen, en lille genistreg, da de introducerede det spektakulære ur Rosendahl Picto. Picto er et meget minimalistisk ur, hvor det eneste velkendte, fra et typisk analog ur, er minutviseren. Timeviseren er angivet med en hvid prik, som er fast monteret på skiven. Skiven kører rundt, og funger som timeviser. Smart, unikt og en kæmpe succes. Picto er det første ur med ”rotating disc”-konstruktion.

 
Rosendahl  PICTO succen nåede ud til hele verdenen, og er endda blevet en del af den faste udstilling på MoMA
– Museum of modern Art i New York. PICTO betyder billede og er derfor et meget velegnet navn til dette ur. Ideen bag designet var at skabe et billede af tiden. Prikken der drejer sammen med den runde skive, skulle give illutionen af jorden der drejer og tiden der går.
 
Urdesign - on the move 
MUW er forbogstaverne i de tre ord som danner ramme om hele konceptet bag MUW
MAN, UNISIZE & WOMAN - MUW

Designerne bag Rosendahl MUW uret er Rikke og Kasper Salto
Rosendahl Muw er designet af mand og kvinde og derfor er Rosendahl Muw uret også et design som både er til kvinder og mænd. Det er det man kalder UNISEX. Rosendahl MUW uret er unisex og derfor både til mænd og kvinder.
 
Man kan nemt og enkelt skifte og tilkøbe remme i mange forskellige farver. MUW er som tidligere fortalt et sammen sat ord af forbogstaver, men også en ordleg af ordet "MOVE". Tanken for Rosendahl MUW uret var tanken om tiden der altid går og moden det hele tiden skifter.
 
 

Enkelthed i sin reneste form 
 
Flemming Bo Hansens er designeren bag Rosendahls ur serie WATCH og WATCH II. Det er en Rosendahl Serie i meget enkelt og stilrent design. Urene fåes både som analog men også som digitale armbåndsure.

Flemming Bo Hansen egne ord:
 
"Det er ligesom at lave en fond. Start med en simpel idé og gør den enklere. Hvis der intet er derinde, ender det med ingenting. En deadline kan være en fantastisk inspiration, fordi den sætter din idé under tryk."
 
"Man kan selvfølgelig godt kalde det skæbne eller et guddommeligt instrument. Det vigtigste i den proces er, at ideen bliver mast ud igennem din egen lovformelighed."